Polica Privatnosti

Uvjeti zaštite osobnih podataka

Opći uvjeti zaštite osobnih podataka temelje se na odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU 2016/679 (General Data Protection Regulation – GDPR) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018) te korisnicima ovih web stranica pružaju informacije o načinu prikupljanja, korištenja, zaštite, ispravaka i brisanja njihovih osobnih informacija. Poveznica za uvjete zaštite osobnih podataka dostupna je na naslovnici i svakoj pod-stranici ovih web stranica.

Osobni podaci korisnika

U ovim uvjetima zaštite osobnih podataka pojam ‘osobni podatak’ podrazumijeva svaki podatak temeljem kojeg se korisnik može identificirati: ime i prezime, datum rođenja, e-mail adresa, poštanska adresa, telefonski broj, IP adresa i sl. podaci.

Ove web stranice pružaju mogućnost registracije korisnika i kupnju proizvoda ponuđenih u web trgovinu, neovisno o tome da li je kupac registrirani korisnik ili gost.

Osobni podaci korisnika koje ova web stranica / trgovina tijekom registracije korisnika prikuplja i bilježi su:

  • ime i prezime
  • korisničko ime / nadimak
  • e-mail adresa
  • datum registracije
  • datum posljednjeg posjeta
  • lozinka za pristup

Podaci prikupljeni tijekom registracije korisnika neophodni su za pristup radnjama rezerviranim samo za registrirane korisnike – kupnji proizvoda u web trgovini kad je registracija preduvjet za tu radnju i uređivanje profila korisnika.

Tijekom kupnje u web trgovini prikupljaju se, uz iznad navedene primarne osobne podatke korisnika, i dodatni osobni podaci:

  • poštanska adresa
  • adresa za izdavanje računa
  • adresa za dostavu narudžbe
  • željeni način plaćanja

Dodatni osobni podaci korisnika prikupljeni tijekom kupnje u web trgovini neophodni su za završetak postupka naručivanja, pripremu dostave naručenih proizvoda, izdavanje računa, slanje narudžbe, pružanje uvida u prethodne narudžbe korisnika, sadržaj i status aktualne narudžbe, omogućavanje izmjena osobnih podataka te obavještavanje korisnika o statusu i izmjenama web narudžbe.

Korisnik u svakom trenutku može imati uvid u njegove osobne podatke prikupljene na web stranici te zatražiti brisanje svog korisničkog računa / profila. Korisnik može uređivati svoj profil putem web poveznice / linka dostupnog samo registriranim korisnicima nakon prijave na web stranicu.

Kolačići na web stranici

Ova web stranica koristi kolačiće za upravljanje autentifikacijom, navigacijom i drugim funkcijama te dijeli informacije s trećem stranama čije aplikacije koristi.

Ova web stranica ne dijeli vaše osobne informacije s autorima kolačića trećih strana niti direktno koristi kolačiće trećih strana.

Poveznice / linkovi trećih strana

U nekim sadržajima ovih web stranica objavljene su web poveznice / linkovi za treće strane tj. njihove web stranice. Nastojimo pažljivo odabrati web stranice na koje upućujemo korisnika, vodeći računa da one budu relevantnog i kvalitetnog sadržaja, no ne možemo dati nikakva jamstva u pogledu zaštite osobnih podataka na tim stranicama, niti preuzeti bilo kakvu odgovornost za sadržaj tih stranica.

Ovi uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se isključivo na ove web stranice. Web stranice trećih strana imaju svoje neovisne uvjete zaštite osobnih podataka te je obveza korisnika upoznati se s njima prilikom posjete tim web stranicama.

Kako se koriste prikupljeni osobni podaci

Vaše podatke koristimo kako bismo vam pružili najbolje moguće iskustvo prilikom korištenja ovih web stranica i naših usluga.

Podaci prikupljeni od neregistriranih korisnika / gostiju koriste se za autentifikaciju, prikupljanje anonimnih statističkih podataka i poboljšanje usluga koje web stranica pruža. Podaci prikupljeni od registriranih korisnika koriste se za pružanje usluga rezerviranih samo za registrirane korisnike kao npr. kupnju proizvoda u web trgovini, organizaciju dostave narudžbe, izdavanje računa, pristup arhivi prethodnih narudžbi i omogućavanje uređivanja / izmjena podataka u profilu korisnika ili potpuno brisanje profila.

Prikupljeni osobni podaci ne koriste se ni u kakvu drugu svrhu. Osobne podatke korisnika ne dijelimo s trećim stranama niti ih prodajemo trećim stranama.

Zaštita osobnih informacija

Ova web stranica temelji se na WordPress CMS besplatnom sustavu za upravljanje sadržajima web stranica. U stvaranju ovog sustava sudjeluje puno volontera koji nastoje sustav održati sigurnim te se sustav stalno razvija u formi njegovih novijih i sigurnijih verzija. Nove verzije sustava pružaju veću zaštitu i sigurnost web stranica, uključujući podatke korisnika te stoga redovno nadograđujemo sustav sa svakom novoobjavljenom WordPress CMS verzijom.

Korisnički računi / profili korisnika zaštićeni su lozinkom koju odabire sam korisnik.

U slučaju zaboravljene lozinke i nemogućnosti ulaska u sučelje za uređivanje osobnih podataka, korisnik u svakom trenutku može zatražiti kreiranje nove lozinke. Korisnik je jedini odgovoran za sigurno čuvanje svoje lozinke i ne bi ju smio davati drugim osobama.

Postupak u slučaju neovlaštenog pristupa osobnim podacima

Vlasnik web stranica vodi računa o i odgovoran je za ažurnost Joomla CMS verzije web stranica kako bi se osigurala sigurnost prikupljenih osobnih podataka i spriječio sigurnosni upad i zlouporaba osobnih podataka korisnika.

U slučaju sigurnosnog upada koji bi dopustio neovlašteni pristup osobnim podacima korisnika, vlasnik web stranica će sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation – GDPR) sve korisnike i Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) koja je nadležna za nadzor primjene ove Uredbe obavijestiti o neovlaštenom upadu u zakonskom roku od 72 sata.

Izmjene uvjeta zaštite osobnih podataka

Ovi uvjeti zaštite osobnih podataka odnose se samo na podatke prikupljene na ovoj web stranici a ne na osobne podatke prikupljene izvan nje.

Elektromedia zadržava pravo izmjene ovih uvjeta zaštite privatnosti bez prethodne najave.

Izmjene će biti objavljene na samoj web stranici. Preporučamo svim korisnicima da redovno provjeravaju sadržaj ovih web stranica i uvjete zaštite osobnih podataka.

 

Kolačići / Cookies na web stranici

Kolačići su vrlo male tekstualne datoteke koje web stranica pohranjuje na vaše računalo kad ju posjetite a koji se koriste kako bi se poboljšalo vaše iskustvo tijekom posjeta web stranici. Kad pristupite ovoj web stranici, ona u web preglednik kojeg koristite pohranjuje informacije o vašoj posjeti te tako stvara zapis prethodnih posjeta koji daje povratne informacije web stranici svaki put kad ju ponovno posjetite. Web stranica pomoću kolačića pamti vaše radnje i željene postavke tijekom duljeg razdoblja (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz stranice) pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web stranicu odnosno pri pregledavanju njenih pod-stranica.

Kolačići ne mogu pokretati programe ili prenositi viruse. Više informacija o kolačićima potražite na aboutcookies.org

Ova web stranica koristi sljedeće kolačiće:

Kolačići prve strane / neophodni kolačići sustava

– Kolačići za sesije – Sesija na web stranici prati korisnika tijekom boravka na stranici, bilježi koje stranice pregledava i što radi neovisno o tome da li je korisnik prijavljen na stranicu ili ne. Kad korisnik nije prijavljen kao registrirani korisnik, sesije su anonimne i bilježe se samo kao anonimni identifikacijski (ID) broj korisnika. Kad se korisnik prijavi na stranice, sesija korisnika ažurira se s njegovim Joomla ID brojem. Joomla CMS sesija podatke korisnika bilježi u formi kolačića u web pregledniku korisnika te u bazi podataka Joomla CMS sustava.

Kolačić u web pregledniku je slučajan niz znakova za identifikaciju korisnika. U tom kolačiću nema osobnih podataka pomoću kojih se korisnik može identificirati. Kad korisnik / gost napusti web stranicu i zatvori web preglednik ili je neaktivan tijekom unaprijed definiranog vremenskog perioda (60 minuta na ovim web stranicama), sesija privremeno pohranjena u web pregledniku se briše i nigdje nije zapisana.

Baza podataka sadrži zapis povezan sa sesijom kreiranom u web pregledniku. Joomla CMS u okviru tog zapisa bilježi podatke povezane s posjetiteljem na kojeg se sesija odnosi. Ti podaci mogu biti npr. ID broj korisnika, dijelovi obrasca kojeg je korisnik ispunio, blog članci koje je korisnik pročitao i sl. a koji bi mogli biti korisni za ostale preglede web stranice tijekom tog posjeta korisnika. Ako korisnik tijekom prijave koristi web trgovinu, kolačić pamti što je korisnik stavio u košaricu i na kojem se dijelu postupka naručivanja nalazi.

Kolačići trećih strana

Google Analitika – Google Analitika bilježi IP adresu korisnika te služi za analizu statističkih pokazatelja posjećenosti web stranice. Prikupljene informacije kombiniraju se s podacima tisuća drugih korisnika kako bi se stvorila ukupna slika uporabe web stranice. Ovi kolačići ne sadrže osobne podatke, ne identificiraju korisnika niti su povezani s drugim informacijama koje pohranjujemo o korisniku.

Naziv kolačića Trajanje Svrha
_ga 2 godine razlikovanje korisnika
_gid 24 sata razlikovanje korisnika
_gat 1 minuta ograničavanje broja zahtjeva od strane korisnika
_gac_ 90 dana informacije o oglasnoj kampanji kad su Google Analytics i Google AdWords povezani

YouTube – YoutTube video koji je objavljen u pojedinim sadržajima ovih web stranica sadrži kolačiće puitem kojih YouTube prati uporabu svojih usluga. YouTube kolačići instaliraju se samo kada korisnik pokrene reprodukciju videa.

Naziv kolačića Trajanje Svrha
PREF 10 godina pohranjuje vaše postavke, željeni jezik, koliko rezultata pretraživanja želite prikazati na svojoj stranici i želite li uključiti Googleov filtar za sigurno pretraživanje
VISITOR_INFO1_LIVE 8 mjeseci mjeri vašu pojasnu širinu kako bi utvrdio da li se koristi novo ili staro sučelje
YSC sesija evidentira umetnuti video
use_hitbox sesija povećava brojač prikaza videa na YouTube videozapisu

Google Maps – Google Mape omogućavaju prikazivanje detaljnih interaktivnih mapi / karta lokacije koje pomažu u lociranju poslovnog i dr. subjekata. Google Mape pohranjuju kolačiće s informacijama o korisniku (jezične preference, preference prikazivanja mapi i sl.

Naziv kolačića Trajanje Svrha
NID, PREF, khcookie, SNID od završetka sesije do 2 godine prate koji web preglednik korisnik koristi i koje su njegove preference za pregled mape

Google reCaptcha – Google reCaptcha prikuplja osobne podatke korisnika kako bi se utvrdilo da li obrazac ispunjava osoba ili neki bot. reCaptcha usluga npr. provjerava sve kolačiće koje je Google u posljednjih 6 mjeseci pohranio u web preglednik korisnika, koliko klikova mišem je korisnik napravio na stranici, jezik web preglednika i sl.

Naziv kolačića Trajanje Svrha
APISID, HSID, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID do 2 godine kolačići koji koriste jedinstveni identifikator za praćenje korisnika

Autori kolačića trećih strana su te treće strane, u ovom slučaju Google. Više informacija o vrsti i načinu prikupljanja te korištenja vaših podataka od strane Googla pročitajte na https://privacy.google.com/intl/hr/your-data.html, a pogledajte i njihov Priručnik za privatnost na Googleovim proizvodima za informacije o privatnosti za sve Google proizvode / aplikacije.

Ova web stranica ne dijeli vaše osobne informacije s autorima kolačića trećih strana niti direktno koristi kolačiće trećih strana.

Brisanje i podešavanje kolačića

Web preglednik

Korisnik web stranice može kontrolirati i/ili izbrisati kolačiće na svom osobnom računalu. Korisnik može izbrisati sve kolačiće koji su ranije pohranjeni na računalu a postavke većine web preglednika omogućavaju i blokiranje kolačića. Ako korisnik blokira kolačiće, neki dijelovi ovih web stranica možda neće funkcionirati u cjelosti ili neće funkcionirati uopće ili određene usluge i funkcije neće biti dostupne.

Korisnik također može izbrisati samo kolačiće povezane s određenom web stranicom, tako što će u svoj web preglednik instalirati dodatak / addon za pregled i kontrolu kolačića.

Više informacija o kolačićima potražite na aboutcookies.org.

Google

Većina kolačića trećih strana koje koristi ova web stranica dio su Google aplikacija i proizvoda integriranih na stranice. Ako korisnik nema Google korisnički račun, Google sve podatke o korisniku sprema putem jedinstvenih identifikatora povezanih s web preglednikom, aplikacijom ili uređajem kojeg korisnik upotrebljava. Ako korisnik ima svoj Google korisnički račun i prijavljen je u njega, podaci se pohranjuju u korisnički račun i tretiraju kao osobni podaci.

Kolačići trećih strana obično istječu nakon 1-2 godine, trajanje utvrđuje treća strana koja je autor aplikacija koje koriste te kolačiće.

Više informacija o Google pravilima o privatnosti te prikupljanju, korištenju i upravljanju osobnim podacima možete pronaći na Google stranici https://policies.google.com/privacy/update?hl=hr. Također možete provjeriti vaše kontrole privatnosti i podesiti ih na https://myaccount.google.com/privacycheckup?utm_source=pp&hl=hr.

Postavke Google AdSense oglasa koji se prikazuju u web pregledniku vašeg računala možete uređivati putem stranice https://adssettings.google.com

Prihvaćanje kolačića na web stranici

Kad korisnik dođe na ove web stranice prikazuje mu se obavijest o kolačićima i kolačići su isključeni. Nakon što korisnik zatvori obavijest, što se smatra prihvaćanjem kolačića, uvjeta korištenja stranica i uvjeta zaštite osobnih podataka, kolačići se uključuju i stranica funkcionira bez prikazivanja obavijesti. Potvrda prihvaćanja svih uvjeta i kolačića traje 30 dana kad se obavijest obnavlja.